Praktische reisinformatie

 

Lees hieronder alle praktische informatie over de regiotaxi

Voor wie is de regiotaxi?

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is er voor inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. Het gaat om inwoners die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoersmogelijkheden of het reguliere openbaar vervoer. Voor het gebruik van de Regiotaxi Noord-Kennemerland betaalt u een eigen bijdrage.

Deeltaxi

De Regiotaxi Noord-Kennemerland biedt vervoer van deur tot deur in een deeltaxi. Dit betekent dat de chauffeurs tijdens de taxirit ook andere reizigers kunnen meenemen. U reist dus meestal niet alleen. Dat kan betekenen dat u niet rechtstreeks uw bestemming bereikt. Het is daarom verstandig om rekening te houden met extra reistijd.

Ophaaltijden

De Regiotaxi Noord-Kennemerland mag vanaf 15 minuten voor, tot 15 minuten na de afgesproken ophaaltijd komen voorrijden. Zorg dus dat u een kwartier voor de afgesproken ophaaltijd klaar staat om in te stappen. De Regiotaxi zal niet langer dan 5 minuten op u wachten.

Reserveer op tijd

Reserveer de Regiotaxi Noord-Kennemerland op tijd. Als u taxiritten ten minste 4 uur van tevoren heeft gereserveerd, komt de Regiotaxi zeker rond de gewenste aankomsttijd aan. Reserveert u een rit binnen 4 uur van de ophaaltijd? Het kan zijn dat het al druk, of zelfs vol is op dit tijdstip. Onze centralist zoekt samen met u naar een alternatieve tijd. Wordt dit alternatief gevonden binnen 45 minuten eerder of later van het door u gewenste tijdstip, is dit bindend.

Let op

Wilt u reizen tussen 07.00 en 08.00 uur? Bestel uw taxirit dan telefonisch uiterlijk om 22.00 uur op de avond van tevoren. Reserveert u via internet (www.regiotaxinoordkennemerland.nl), reserveer uw taxirit dan uiterlijk 4 uur van tevoren. 

Wie mag met u meereizen?

U mag maximaal 2 medereizigers meenemen in de Regiotaxi. Dit mogen volwassenen en kinderen zijn. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis. Heeft u een indicatie voor een medisch begeleider? Dan bent u verplicht om een volwassen, valide begeleider mee te laten reizen. Deze begeleider reist gratis mee. Een blindengeleide- of hulphond is toegestaan.

Kosten vervoer

Voor het vervoer met de Regiotaxi Noord-Kennemerland betalen u en uw eventuele mede-passagiers een eigen bijdrage. Deze bijdrage is gelijk aan de tarieven in het regulier openbaar vervoer. U betaalt per 1 januari 2024 € 1,08 bij het instappen en dan nog € 0,18 per kilometer. De eigen bijdrage betaalt u aan de vervoerder. Wij vinden het belangrijk dat u veilig kunt betalen. Dat kan met een automatische incasso. Dit kunt u regelen door een incasso formulier in te vullen en toe te sturen naar Munckhof.

Taxirit annuleren

Tot 1 uur van tevoren kunt u een gereserveerde taxirit annuleren. Bel voor het annuleren van uw taxirit de reserveerlijn 0900 8878. 

Handig om te weten

De chauffeur haalt u op bij de voordeur van uw woning of zet u af bij de voordeur van uw bestemming. Bij een wooncomplex of zorginstelling, is dat de toegangsdeur van de centrale hal.

  • Op verzoek kan de chauffeur u begeleiden vanaf de voordeur, of de centrale hal en u helpen met in- en uitstappen.
  • U mag 1 tas meenemen. Wilt u meer bagage meenemen, meld dit dan bij uw reservering. Als er te veel bagage is, dan beslist de chauffeur in overleg met de reserveerlijn wat kan worden meegenomen.
  • U mag een (elektrische) rolstoel, scootmobiel of rollator meenemen. Bij het in- en uitladen en tijdens de taxirit is het vanwege de veiligheid niet toegestaan op de scootmobiel te blijven zitten.

Hoe ver kan ik reizen met de Regiotaxi Noord-Kennemerland?

De maximaal toegestane lengte van de rit is 25 km vanaf het huisadres. Reist u verder dan 25 kilometer? Dan kunt u gebruik maken van Valys. Valys vervoert reizigers met een mobiliteits-beperking buiten de regio. U kunt de Valys Klantenservice bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur via 0900 9630. Meer informatie over Valys vindt u op de website: www.valys.nl

Vaste taxirit

Wilt u regelmatig op een vaste dag en vast tijdstip naar dezelfde bestemming reizen? Dan hoeft u dit maar één keer door te geven. Bent u een keer verhinderd? Annuleer deze rit dan uiterlijk 1 uur van tevoren.

Prioriteitsrit

Is vooraf duidelijk dat u niet te laat op uw bestemming mag aankomen? Dan houdt de Regiotaxi daar rekening mee. Dit heet een prioriteitsrit. Geef bij uw reservering duidelijk de reden aan waarom u op tijd moet zijn.

Een prioriteitsrit geldt bij:

  • begrafenis of crematie;
  • huwelijksinzegening;
  • religieuze viering/dienst in een religieus gebouw;
  • uitreiking van een Koninklijke onderscheiding of erkend schooldiploma;
  • culturele voorstelling of activiteit met vaste aanvangstijd (theater, bioscoop);
  • paramedische activiteiten, zoals sport of een medische behandeling.

Prioriteitsritten kunnen uitsluitend telefonisch geboekt worden. 

Kilometerbudget

U mag niet meer dan 2000 kilometer per jaar met de Regiotaxi reizen. Dit is ongeveer 165 kilometer per maand en 38 kilometer per week. De meeste mensen blijven hier ruim onder. Als u het maximale kilometerbudget nadert, wordt u geïnformeerd door de vervoerder Munckhof.

Als u een scootmobiel heeft dan is het kilometerbudget 1500 kilometer per jaar. U kunt de kortere afstanden namelijk met uw scootmobiel bereiken, zodat u de Regiotaxi minder vaak hoeft te gebruiken.

Let op!

Er zijn oplichters actief die zich voordoen als medewerkers van Munckhof en u telefonisch om uw rekeningnummer vragen. Munckhof belt nooit om uw rekeninggegevens op te vragen.